Streleț Alexandra, 5 ani

Strelet-web-1

Unui om obișnuit îi este greu să-și imagineze cum e să ai viața Alexandrei. Ea este un copil special. Atât de special că nu poți rămâne indiferent față de ea. După nașterea grea i-a fost pusă diagnoza: paralizie cerebrală, deficiență psihoverbală, epilepsie simptomatică.

La cei 5 ani ai săi Alexandra poate să stea în scaunul ei special, să-ți țină cu mâinile capul, cu dificultate mișcă picioarele, mănâncă alimente lichide. Părinții se străduie să-și învețe fetița să spună măcar câteva cuvinte, dar deocamdată îi reușește doar sunetul ”ga”. Fetița este străduitoare, ar vrea să învețe multe lucruri noi, dar fiecare mișcare i se dă cu mare greutate.

Câțiva ani în urmă ”Salvați viața” a ajutat-o pe Alexandra cu achitarea operației petrecută de către medicii din Tula. Operația a avut succes, ce a dus la schimbări pozitive în comportamentul Alexandrei.
Copilul are nevoie permanent de îngrijiri și cure de reabilitare. Familia fetei face tot posibilul ca starea Alexandrei să se îmbunătățească. De 5 ori pe an merg la un centru de reabilitare unde specialiștii se ocupă cu fetița.

În această primăvară pe Sașa o așteaptă a doua operație după metoda Ulzibat, la centrul medical Terra Med. Operația este programată pentru 20 mai 2016. Costul operației este de 750 de euro (~ 16 700 MDL). Nu este o sumă mare dar pentru părinții care permanent achită tratamentul fetiței această sumă a devenit substațială.

Vă rugăm să o susțineți din nou pe Alexandra, ca să o ajutăm să învețe cele mai simple și necesare abilități: să meargă, să țină lingura, să zâmbească. Noi credem că viața micuței Alexandra poate fi schimbată spre bine!

Diagnoza: Paralizie cerebrală; deficiență psihoverbală; epilepsie simptomatică.
Colectați:
16 700 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится