Șutov Victoria, 4 ani

vika

Pentru ajutor, la noi s-a adresat bunelul micuţei Victoria Șutov. Fetița este educată de la naștere de buneii săi. Victoria s-a născut sănătoasă iar după un an a început să rostească primele cuvinte simple. La 1 an și 7 luni, copilului i s-a pus vaccina obligatorie, imediat după care copilul a încetat să mai vorbească. Au început probleme de comunicare și interacţiune cu alți oameni, au apărut atacuri neurologice, nu mai privea oamenii în ochi. La doi ani, fetița a fost diagnosticată cu autism.

Bunica și bunelul sunt pensionari, iar Victoria este sensul vieţii lor. Tot timpul lor, efortul și puţinele economii pe care le fac, le dedică pentru tratamentul medical și terapie. Vica frecventează diverse centre educaționale pentru copii cu nevoi speciale. După un curs de 12 lecții în centrul „Voinicel”, unde fata a lucrat cu logopezii, ea a început să rostească cuvinte scurte pe silabe. Iar după un curs la centru terapeutic „SOS Autism” starea generală a fetei s-a îmbunătăţit semnificativ. Buneii singuri se ocupă mult cu ea acasă. Victoria cunoaște cifrele și tot alfabetul, adoră să se joace cu alți copii.

Acum Victoria are nevoie de o investigație mai detaliată. Din păcate, în țara noastră nu este posibil să fie realizată. Bunicii fetiței speră și cred că nepoata lor se va putea adapta și va putea avea o viaţă independentă. Tratamentul în secţia spitalului Melnikov din Moscova, va dura 20 de zile, timp în care copilul va fi supus investigațiilor detaliate și unui tratament patogenic și auxiliar. Costul acestui curs de tratament constituie 103 232 RUB (~ 36 140 MDL). La moment, Victoria are nevoie și de un tratament medicamentos iar buneii nu au suma necesară pentru a procura medicamentele necesare. Așa că am decis să adăugăm la suma totală și suma de 2 260 lei pentru a cumpăra medicamentele atât de necesare.

Pentru a o ajuta pe Victoria să crească sănătoasă și fericită, am început colectarea de mijloace pentru a achita tratamentul din Moscova și pentru a cumpăra medicamentele necesare în sumă de 38 400 lei. Rugăm pe toţi care nu sunt indiferenți, să o ajute pe Victoria, să aibă o copilărie frumoasă. Autismul nu este o sentinţă iar un tratament corect va face ca Victoria să nu se deosebească prin nimic de semenii ei și va avea un viitor frumos alături de cei dragi.

Diagnoza: autism.
Colectați:
38 400 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener