Tărîță Anastasia, 1 an

tarita_anastasia

Colectarea banilor este închisă!

Din scrisoarea mamei: „Bună ziua. Mă numesc Maria Tărîță. Împreună cu soțul Constantin și cu cei doi copii invalizi locuim în satul Hîjdieni, raionul Glodeni. Fiul nostru Cristian, născut la 20 septembrie 2001, suferă de paralizie cerebrală infantilă. Fiica noastră Anastasia, născută la 23 martie 2011, are viciu cardiac congenital. Diagnoza exactă este: Defecte septale ventriculare (două). Stare după înlăturarea coarctației aortei și îngustarea arterei pulmonare (2011). Bicuspidie de valvă aortică. Stenoză aortică neînsemnată.

Pe parcursul întregii perioade de graviditate, am mers la toate consultațiile necesare și la USG, unde nu a fost depistat viciul cardiac. După nașterea copilului, medicii mult timp nu au putut să stabilească o diagnoză exactă. Sarcina a decurs cu risc de avort spontan. Nașterea a fost dificilă. Copilul s-a născut la termenul de 42 de săptămîni, cu greutatea de 3250 gr., cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gîtului. În a opta zi după vaccinarea cu BCG, starea fiicei s-a înrăutățit brusc. După o zi petrecută în spitalul raional de copii, a fost transferată în secția de reanimare din Chișinău într-o stare foarte gravă. Copilul era palid, cu temperatura corpului scăzută și cu respirație grea, nu mînca și nici nu plîngea. Greutatea corpului scăzuse pînă la 3100 gr.

Pentru salvarea vieții micuței a fost necesară o intervenție chirurgicală la Kiev, iar banii pentru operație i-am împrumutat de la toți cunoscuții din sat. Prima intervenție la inimă a decurs cu succes. Pe fundalul stresului puternic și noi, părinții, am început să avem probleme serioase de sănătate. Soțul nu este angajat oficial. El prestează munci sezoniere – este constructor. La moment, toți banii cîștigați sunt cheltuiți pentru acoperirea datoriei pentru prima operație a Nastei. Eu nu pot munci, deoarece îngrijesc de doi copii foarte bolnavi. Acum fiica noastră are 7 luni. Ea are nevoie de o a doua operație urgentă pe cord, dar, din păcate, nu mai dispunem de mijloace bănești. Prețul operației la Centrul medical științifico-practic de cardiologie și cardiochirurgie pediatrică al Ministerului Sănătății Ucrainei constituie 8 000 de euro. Vă rugăm mult s-o ajutați pe micuța noastră să crească sănătoasă și fericită!”

Noutăţi:

La 8 ianuarie am închis oficial colectarea mijloacelor bănești pentru Anastasia. În total, pe numele fetiței a fost acumulată suma de 8540 euro. Le mulțumim tuturor celor care au ajutat-o pe Anastasia. De această dată, banii au fost adunați grație unui număr foarte mare de oameni mărinimoși de pe site-ul mama.md, prin bunăvoința portalului rabota.md, cu ajutorul companiilor Power Team și ITSC Plus SRL, al salonului de înfrumusețare Gossip Place, precum și datorită manifestărilor caritabile desfășurate.

În viitorul apropiat, micuța va putea merge la tratament. În continuare, totul depinde de medici. Îi dorim micuței Anastasia să aibă parte de o intervenție chirurgicală ușoară și reușită. Fie ca fetița să se însănătoșească mai repede și să învețe să alerge și să se joace ca toți copiii, pentru ca părinții să nu-și mai facă griji că inimioara ei se poate opri în orice clipă. De acum înainte, le va reuși cu siguranță totul!

Diagnoza: viciu cardiac congenital
Colectați:
131 200 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener