Tașcă Cătălin, 2 ani

2222

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

Fiecare istorioară nouă care se publică pe site-ul nostru ne provoacă emoții puternice. Și de fiecare dată cînd începem să cugetăm despre cît de nedreaptă este viața ne dăm seama că nu are rost și încetăm să mai facem aceasta. Pentru că pentru noi acestea sunt doar emoții, pe cînd pentru copiii bolnavi și părinții lor aceasta este o încercare foarte grea și o luptă constantă. Ei luptă pentru viață, iar nouă ne apare o dorință de nedescris de a acționa pentru a-i ajuta.

Să-l ajutăm pe Cătălin Tașcă, un băiețel care acum stă pe patul său cu mâinile legate, pentru că altă ieșire nu are; băiețelul periodic suferă de crize de auto-vătămare. Cătălin are 2 ani și 8 luni.

Băiatul s-a născut dintr-o sarcină gemelară, el are o soră. Ea este sănătoasă. Dar sănătatea lui Cătălin mereu i-a pus în gardă pe părinți și pe medici chiar de la naștere. Cu fiecare zi trăită starea nou-născutului se agrava; a fost stabilită diagnoza de ocluzie intestinală. Nu a trecut mult și inima i s-a oprit, iar copilul a căzut într-o comă care a durat 3 săptămâni. Medicii au reușit să-l scoată din starea aceasta, dar nu puteau reuși să rezolve problemele de sănătate. La 5 luni diagnoza a fost schimbată în Boala Hirschsprung, o boală congenitală a intestinului gros. La vîrsta de 8 luni Cătălin a suportat două intervenții chirurgicale. Atunci a devenit clar că băiatul are probleme cu sistemul nervos: la 9 luni el nu ținea capul, nu stătea de sinestătător. Iar la 1 an și 3 luni în familia Tașcă au început să se petreacă evenimente și mai groaznice. Cătălin a început să arate semne de auto-vătămare. El își mușcă buzele și limba pînă la sînge iar părinții nu pot să-l ajute cu nimic în astfel de momente.

Acum Cătălin are aproape 3 ani. Nasul lui este fracturat, limba este mușcată; băiatul stă cu mâinile legate ca să nu se mai vătămeze singur pe sine. Este greu să ne imaginăm ce simte acest copilaș, ce simt părinții lui, privindu-și copilul legat, în sânge …

Ministerul Sănătății i-a ajutat pe părinții lui Cătălin să se adreseze clinicii universitare din orașul Heidelberg (Germania). Medicii de acolo pot să-l ia pe băiat pentru investigații. Dar, pînă cînd pe contul clinicii nu v-a fi transferată suma de 18 900 euro, Cătălin nu va putea să se pornească acolo. Fondul de caritate german „Ein Herz für Kinder” i-a alocat lui Cătălin pentru investigații medicale 5000 de euro. 2000 de euro părinții i-au adunat singuri. A mai rămas de adunat 11 900 de euro (~221 700 lei).

Începem colectarea de fonduri pentru Cătălin Tașcă și sperăm că împreună îl vom putea ajuta cu ceva pe acest copil nefericit.

Diagnoza: Diagnoza exactă nu a fost stabilită. Se presupune a fi o boală metabolică ereditară.
Colectați:
221 700 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener