Teterin Egor, 7 ani

Teterin1

Egor a fost un copil mult aşteptat. 13 ani parinţii săi l-au aşteptat, au încercat şi FIV, dar nu s-a reuşit. Şi iată ca miracolul s-a întâmplat in 2008. Sarcina şi naşterea au fost complicate. Primile 8 minute după naştere micuţul nu respira, imediat el a fost transferat în secţia de reanimare. Parinţii se rugau pentru viaţa copilului său. Abia la a cincea zi Egor şi-a revenit. Dar atunci, parinţii încă nu ştiau ce îi aştepta în viitor.

Peste un an diagnoza a fost confirmată- paralizie cerebrală infantilă. Părinţii nu au disperat, ci au inceput activ să caute soluţii pentru a-şi ajuta copilul. De mai multe ori pe an Egor avea cursuri de tratament si reabilitare la Moskova şi Anapa.

De 4 ori baiatul a fost în Clinica Internatională de tratament de recuperare in Truskavet, Ukraina (clinica Kozeavkin). Această metodă , şi anume reabilitare intensivă neurofiziologică, dezvoltată pentru copiii care suferă de paralizie cerebrală infantilă , îl ajută pe Egor foarte mult.

Metoda se bazează pe corectarea biomecanică a coloanei vertebrale şi a articulaţiilor mari în combinare cu un complex de alte metode de tratament, precum : reflexoterapia, gimnastică curativă, masaj sistemic, gimnastică ritmică, mecanoterapia şi apiterapia. Doar în 2 săptămâni de acest tratament Egor a învăţat să stea vertical, să meargă, fiind sprijinit doar de o mâină, să se târască şi să şadă.

Cu regret, băiatul nu vorbeşte şi nu poate de sinestătător să muşte şi să mestece mâncarea. Dar părinţii sunt optimişti. Ei înţeleg că e multă muncă, până când Egor va fi în stare să se autodeservească.

Fiind acasă ocupaţiile de recuperare nu se opresc. In fiecare zi se face masaj, fizioproceduri, lecţii cu logoped şi defectolog.

Băiatului îi place foarte mult să privească desene animate sovietice, să asculte muzică pentru copii şi să se dea în scrânciob. Din păcate cu alţi copii Egor nu comunică, şi nici cu animale nu vrea să contacteze. Boala îngreunează mult procesul de socializare.

Părinţii au făcut foarte multe pentru a-l ajuta pe Egor, dar acum ei nu mai au resurse financiare pentru a-i plăti încă un curs de reabilitare după metoda Kozeavkin în Truskavet.

Familia Teterin se adresează după ajutor. Scopul existenţei acestei familii este grija de copilul lor, iar cea mai mare dorinţă fiind – să-l vadă pe Egor sinestătător şi fericit. Noi deschidem adunare de fonduri pentru el în suma de 3 698 EUR ( ~ 82 500 MDL).

Diagnoza: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastică mixtă. Retard în dezvoltarea verbală şi psihică.
Colectați:
82 500 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața».

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807

Abonații Moldcell pot să-și aducă aportul său, trimițând un mesaj gol la numărul scurt 0445. Costul SMS-donație este de 30 lei.

Donează prin Portofelul Electronic Paynet

Pentru transferuri prin GlobalGiving

Give Now
Нравится
Partener General – Compania Modcell
Partener