Țopa Anghelina, 1 an

2222

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

În ultimile zile ale lunii decembrie a anului 2012 în marea și prietenoasa familie Țopa, a venit barza pentru a patra oară. Fetița cu nume de înger a apărut pe lume cu o patologie a mînii drepte. Fetiței îi lipsește osul radius și degetul mare, mîna este curbată în interior. Diagnoza este: deformație congenitală a membrului superior drept de ordin radial.

După prima încercare fără succes de a opera copilul la Sankt-Peterburg părinții au înțeles că singuri nu au să se descurce cu cheltuielile pentru tratament. Deaceea s-au adresat nouă în speranța că o să poată lupta cu nenorocirea ce s-a abătut asupra lor.

Medicii îi grăbesc, spun că dacă fetița nu va fi operată la timp patologia se va intensifica. Deasemenea pregătesc moral părinții pentru faptul că nu au să scape doar cu o intervenție chirurgicală. Cel mai probabil este că vor lupta cu afecțiunea pînă la atingerea maturității. Fetița trebuiește internată la 20 ianuarie 2014. Costul preliminar a două intervenții la Centrul ştiinţifico-practic a expertizei medico-sanitare, protezare şi reabilitare a invalizilor din Sankt-Petersburg este de 290 100 ruble (aproximativ 116 000 lei).

În acest timp Anghelina crește o fetiță veselă și plină de viață. Ea încă nu-și înțelege nenorocirea și încearcă să apuce totul împrejur cu mînuța bolnavă la fel ca cu mîna sănătoasă. Gîfîie, se străduie, dar în zadar. Părinților le este dureros să o vadă așa. Dar credința în solidaritatea omenească și medicina contemporană le dă speranța că fetița lor va putea fi ajutată să se întremeze.

Diagnoza: Deformație congenitală a membrului superior drept de ordin radial
Colectați:
116 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener