Țurcan Vlad, 6 ani

vlad

Vlăduț este primul copil în familie, apariția căruia a fost așteptată 16 ani. Dar împreună cu bucuria a venit și spaima. Băiatul s-a născut fără urechea dreaptă, acolo unde trebuia să fie canalul auditiv se afla doar o bucățică mică de cartilaj. Lui Vlăduț i-a fost stabilită diagnoza de: anomalie congenitală de dezvoltare a urechii drepte (microtie gradul 3), atrezia canalului auditiv extern, pierdere de auz de gradul 3. La Chișinău la toate întrebările despre tratament primeau același răspuns: aveți grijă de urechea sănătoasă, iar la vârsta de 10 ani va fi necesară o operație plastică.

Acum Vlăduț are 6 ani. Din păcate vorbirea se dezvoltă cu întârziere. Medicii spun că e din cauza că aude doar cu o ureche. Băiatul se orientează greu în spațiu, cu dificultate poate să recunoască din care parte este strigat, sau din care parte vine o mașină. Vlăduț comunică cu copiii, dar câteodată ei nu-l înțeleg din cauza că nu vorbește bine. Știind faptul că osul craniului se îngroașă o dată cu vârsta și ca consecință se înrăutățește trecerea sunetelor din partea dreaptă, părinții se tem că momentele acestea de neînțelegere vor fi mult mai multe, dacă Vlăduț nu va urma un tratament. La Vlăduț mai este slab dezvoltat maxilarul inferior din partea dreaptă. Medicii și părinții lucrează asupra corectării. La Moscova i-a fost făcută o plăcuță specială pe care Vlăduț o poartă permanent.

În octombrie Vlăduț a fost dus în Kazahstan la o conferință pe care au petrecut-o medici americani de la clinica Global Hearing Inc al Institutului de auz din California – Dr.Roberson și Dr. Reinisch. La conferință părinții au aflat despre posibilitatea de formare a canalului auditiv, refacerea auzului și reconstrucția pavilionului urechii din material de tehnologie înaltă Medpor. La o consultație individuală medicii și-au expus părerea că recuperarea auzului este posibilă. Familia Țurcan a decis că anume aceasta este șansa lui Vlăduț de a avea a doua ureche și auzul normal. Dar costul operației este foarte mare – 85.000$. De sinestătător părinții nu pot aduna așa sumă. Cu toate acestea, ei au achitat deja 5 000$, pentru a rezerva data operației. Operația a fost stabilită pentru 1 mai 2018. Acum familia Țurcan este ocupată cu căutarea mijloacelor bănești. Ei bat la orice ușă. Se bazează că vor obține o parte din bani prin vinderea imobilului. Dar oricum, aceasta nu va fi îndeajuns.

Între timp, Vlăduț merge la grădiniță la prietenii săi. Face ore cu logopedul. Acasă se joacă cu fratele lui mai mic.

Noi deschidem colectarea de fonduri pentru a-l ajuta pe Vlăduț să capete auzul și să aibă o viață normală!

Diagnoza: anomalie congenitală de dezvoltare a urechii drepte (microtie gradul 3), atrezia canalului auditiv extern, pierdere de auz de gradul 3.
Colectați:
9 973 MDL
De colectat:
290 027 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener