Cozari Valeria, 10 ani

222

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

Povestea Valeriei ne-a povestit-o mama ei. Fetița așteaptă ajutorul nostru.

Valeria s-a născut la 14 ianuarie 2004. Este un copil sensibil și taletat, visul ei este să danseze pe scenă. Dar visul ei a fost spulberat în aprilie când i-a fost pusă diagnoza de Tahicardie supraventriculară paroxistică. De atunci totul s-a schimbat: fiecare efort sau emoție puteau provoca o criză, cînd pulsul se ridica până la 240 de bătăi pe minut.

Spitalul clinic municipal pentru copii „V. Ignatenco” a devenit pentru ea a doua casă. În secția de reanimare medicii făceau tot posibilul pentru a stabiliza starea Valeriei dar crizele puteau dura cîte 6-8 ore. După multiple investigații și tratamente medicii au recunoscut că nu pot face față situației și ne-au sfătuit să cautăm ajutor la spitalele din străinătate. Am plecat în Cipru, la Centrul american de cardiologie, apoi la alte clinici cu speranța că vom fi ajutați. Dar toți medicii susțineau că există doar o ieșire din situație – intervenție chirurgicală urgentă, pentru că alt tratament pentru această boală nu există, iar accesele devin tot mai dese și poate surveni un stop cardiac. Noi am trimis actele la clinici din Germania, Turcia, Rusia. Toți pot să ne primească dar termenul de așteptare de la 30 până la 60 de zile este inacceptabil, având în vedere starea de sănătate.

La rugămintea unor medici am fost internați de urgență la clinica Schneider din Israel. Costul operației este de 20 000 de dolari. Pentru noi era o sumă enormă. Cu mare greutate, cu susținerea rudelor, prietenilor, școlii și a oamenilor cu suflet mare am reușit să achităm operația. Cu speranță în suflet, am decolat spre Israel. La 15 septembrie la 14:30 s-a început operația, care trebuia să dureze 3 ore. La fiecare 40 de minute ieșea medicul anestezist și ne informa de cursul operației. Au trecut 3 ore, dar din sala de operații nu ieșea nimeni. Apoi au mai urmat 4 ore de coșmar și în sfârșit s-au deschis ușile din sală și a ieșit chirurgul.

Aceasta a fost ca o scenă dintr-un film – și-a scos boneta de pe cap și a trântit-o jos. Eu abia mă țineam pe picioare, s-a făcut negru în fața ochilor. Medicul s-a apropiat de mine, m-a luat de mână și încet a spus «sorry». Operația nu a avut succes, medicii au făcut tot posibilul dar mai este nevoie de încă o operație, pentru că fetița este instabilă și mai mult nu rezistă. A fost un șoc foarte mare și aproape că nu îl auzeam. Dar am trecut și peste aceasta. Acum Valeria se pregătește pentru a doua operație. Ea are mare nevoie de ajutor, noi nu vom putea din nou să strîngem suma necesară. Costul operației este 18 379$ (~331 950 de lei).

Diagnoza: Tahicardie supraventriculară paroxistică.
Colectați:
107 135 MDL
De colectat:
224 815 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener