Tatamirov Victor, 3 ani

2222

Colectarea banilor este închisă!

Bună ziua! Noi suntem Tatamirov Octavian şi Irina. Locuim în or.Chişinău. Băiatul nostru s-a născut la timp şi sănătos la 18 mai 2008. Unică problemă care era – la naştere copilului i s-a luxat clavicula din partea dreaptă. Timp de 10 zile legam mâna la corpul nou-născutului, după examinarea medicul ortoped a spus că totul e în ordine.

Copilul se dezvolta bine, adăuga în greutate. La trei luni ţinea capul. Vaccinarea a suportat uşor, fără complicaţii.

Odată, când Vitea deja avea cinci luni, la el s-a ridicat temperatura până la 38°C, scaunul a devenit subţire şi frecvent. Medicul a spus că este disbacterioza şi a prescris un sirop special. Scaunul era subţire încă o săptămână, iar temperatura mai mult nu se ridica.

La şase luni am fost la control la medic-ortoped, care nu a găsit nici o patologie. Întorcându-se acasă am pus pe Vitea în pătuc. După câtva timp am întrat în camera şi am observat, că copilul nu doarme şi îndoie degetuţule la mâna dreaptă. Am chemat salvarea şi am fost transportaţi la spital. Copilul era în conştiinţă, temperatura era în limita normei. Medicii au spus că aceasta sunt convulsii. Copilului i s-a injectat «Diasepam», după ce el a adormit.

Ziua următoare la băiatul s-a ridicat temperatura. După două zile în gura copilului au fost depistate acrum şi primul dinte. Starea lui se înrăutăţea, micuţul refuza să mănânce. Spre seară la Vitea a început să tremură buza. Am introdus «Luminal». Când s-a repetat după o oră am introdus încă o doză.

Dimineaţa am fost mutaţi în alt spital, unde specialiştii au descoperit o pată din partea stângă a creierului. Medicii nu au putut explica, ce e. Temperatura tot se ţinea la nivel 38,7°C – 39,4°C.

Mai departe am primit tratament prin picurători, apoi am fost externaţi acasă – cu temperatura şi ţipete permanente. Într-un moment micuţul brusc a încetat să strigă şi cu «salvarea» am fost transportaţi la spitalul de sector, unde s-a constatat că Vitea are convulsii la ochi. Ziua următoare am trecut tomografie şi puncţia repetată, care tot era «curată». După aceasta am fost transferaţi la spitalul infecţios şi am început să primim «Aciclovir».

Medicii au stabilit diagnostic: encefalită recidivantă de etimologie combinată la etapa recuperării incomplete cu hidrocefalie, atrofie masivă a creierului, sindromul bulbar, tetrapareză, sindrom epileptic.

Acuma avem nevoie să strângem 175 000 ruble (aproximativ 4 500 Euro) pentru examinarea şi tratament la Institutului Creierului Omului al Academiei Ruse de ştiinţă (Sankt Petersburg), unde ne aşteaptă în martie. Cu regret suntem în situaţia, când noi, părinţii şi rudele copilului, am epuizat sursele noastre financiare. Sperăm foarte mult la susţinerea oamenilor cu inimă mare! Vă rugăm, ajutaţi-ne să-l salvăm pe băieţelul nostru!

Diagnoza: encefalită recidivantă de etimologie combinată la etapa recuperării incomplete cu hidrocefalie, atrofie masivă a creierului, sindromul bulbar, tetrapareză, sindrom epileptic.
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener