Vozian Nikita, 12 ani

1

Nikita și Dragoș sunt frați de nedespărțit. Nu, nu sunt gemeni, doar sunt foarte apropiați unul de celălat. Sunt niște băieți prietenoși care împreună fac lecțiile, desenează și citesc. În familia lor mai este și mama. Și boala lui Nikita este o boală gravă cu care toată familia învață să trăiască cu ea.

Nikita s-a născut prematur. Nașterea fiind grea, băiatul a avut de suferit. La o lună de la nașterea lui medicii se luptau pentru viața lui. El a supraviețuit dar diagnoza de paralizie cerebrală i-a rămas pentru toată viața.

Un an întreg Nikita a fost la tratament la clinica psihoneurologică din Moscova. Periodic făcea tratamente la Kiev, Odessa, Chișinău. De trei ori a fost operat în orașul Tula. Acum la fiecare trei luni face tratament. Băiatul face studiile acasă (acesta este al doilea an de învățămînt), frecventează centrul de reabilitare «Gultum». Nikita este un copil foarte capabil, îi place să învețe. Și mama spune că sunt succese, doar că permanent trebuie să te ocupi cu el.

Dar Nikita nu merge, nu poate să aibă grijă de sine. Mama băiatului dorește foarte mult ca el să treacă o cură de tratament și reabilitare la Moscova la clinica ”Melnikova E.A.”. Ea crede că acolo Nichita va deveni mai independent și va putea face primii pași. Costul curei de reabilitare este de 375 311 RUB (~ 135 120 lei).

Mai devreme, datorită ajutorului dvs, noi am achitat prima cură de reabilitare pentru Nichita. Despre rezultatele tratamentului puteți afla accesând linkul: http://savelife.md/reluarea-colectarii-de-fonduri-si-noutati-despre-nikita-vozian/

Familia Vozian are nevoie de ajutorul nostru! Tata a plecat din familie și nu face parte din viața lui Nikita. De doi ani mama este invalid de gr.2. Situația materială a familiei este dificilă. Viața lui Nikita va deveni mai simplă și mai bună dacă fiecare dintre noi va contribui cît de puțin la soarta băiatului.

Diagnoza: Paralizie cerebrală infantilă. Tetrapareză spastică.
Colectați:
135 120 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener