Vedete

1Olia Tira

cântăreaţă

«Se naşte lumină în suflet, când vezi oameni, care nu mai oftează cu durere, pentru că fiind singuri cu suferinţa aproapelui în faţă, nu pot schimba starea lucrurilor. Bucuria inundă inima, când vezi oamenii care merg să facă un bine. Şi fiecare acţiune de caritate organizată de organizaţia obştească «Salvaţi viaţa», confirmă faptul, că copiii noştri nu sunt singuri! Aducem sincere mulţumiri organizaţiei pentru acest lucru nobil!».

2Christy Rouge

cântăreaţă

«Gândiţi-vă, cît de des uităm, că cuiva îi este mult mai greu, decât nouă. Bolile copiilor sunt cea mai teribilă pedeapsă. Acum, imaginaţi-vă pentru un moment, cum se simt oamenii, lăsaţi singuri de la unul la unul cu durerea. Sunt foarte bucuroasă că în Republica Moldova activează organizaţia «Salvaţi viaţa», concepută pentru a ajuta aceste persoane.».

3Mariana Shura

cântăreaţă, prezentatoare televiziune, artistă emerită a Republicii Moldova

«Cît de banal nu ar suna fraza “copiii sunt viitorul nostru”, aceasta are o semnificaţie profundă. E îngrozitor faptul, cînd recuperarea unui copil bolnav se împiedică de deficitul sever de bani. Se spune, că dacă faci un bine oamenilor, acesta neapărat se va întoarce. A ajuta e simplu!».

4Mc Mike

Prezentator TV şi radio, cântăreţ, compozitor

«Ca un tată şi un om am să enunţ, probabil, un principiu universal acceptat de toţi, şi anume faptul că copiii nu trebuie să sufere. Sănătate este cea mai de preţ valoare. Prin urmare, este de datoria mea să sprijin aceşti micuţi din ţara noastră. Sunt recunoscător tuturor celor, care nu ramîn indiferenţi faţă de durerea lor.».

5Mariana Mihaila

cântăreaţă

«Iubirea dă viaţă copiilor. Copii, la rândul său – viaţă părinţilor. Dacă în familie este bolnav un copil, este o durere imensă pentru toţi cei, care îl iubesc şi protejează. Eu nu pot rămîne indiferentă faţă de aceste acţiuni. Numai cu propriul exemplu, putem ajuta şi salva vieţi».

8Boris Covali

Interpret

Marele umanist francez Jean-Jacques Rousseau a spus odată că a face bine este cel mai sublim sentiment al fericirii pe care îl cunoaște inima omului. Cred că fiecare om simte necesitatea interioară de a face bine. Dacă dispui de mijloace bănești, atunci, bineînțeles, donezi bani. Dacă ai jucării, le dăruiești. Omul de creație însă va ajuta folosindu-și talentul, deoarece acesta este cea mai mare comoară pe care o deține. Această organizație de binefacere este, după părerea mea, un exemplu foarte bun pentru felul în care pot fi jertfiți nu numai bani, ci și cunoștințe, forțe, timp și relații în numele salvării unor vieți.

7Dana Marchitan

Interpretă

Astăzi fiecare dintre noi avem nevoie de un imbold care să ne facă să înțelegem că ceea ce se întâmplă ne privește în mod direct. Mereu va exista cineva care să necesite acut susținerea noastră. Cu toții ne dorim, probabil, călătorii impresionante, case confortabile și lucruri frumoase. Dar nu toate acestea ne fac să ne simțim cu adevărat oameni. Cel mai important lucru este să nu rămînem indiferenți…

10Pavel Parfenii

Interpret

Atunci când este vorba despre probleme sociale acute, oamenilor, de regulă, le displace să-și amintească faptul că lumea noastră comună este departe de a fi ideală. În copilărie am fost destul de activ și mobil, de aceea nici nu-mi pot imagina cât de greu le este micuților cu dizabilități fizice. Pentru mine, caritatea nu este doar un moment prielnic să pot ajuta pe cineva, ci îmi oferă și o deosebită satisfacție morală. Particip întotdeauna cu multă plăcere la diferite manifestări cu caracter caritabil. În activitatea organizației văd dorința de a acționa, de a-și atinge scopurile propuse, de a ajuta. Sunt tendințe sănătoase, orientate spre fapte bune și nu spre satisfacerea propriilor ambiții.

9Cristina Croitoru

Interpretă

Multe destine umane ar avea parte de un viitor fericit, dacă noi toți am fi receptivi, în momentul oportun, la strigătele lor după ajutor. Jertfirea are sens doar atunci când nu aștepți nimic în schimb. Astăzi însă, din păcate, se crede că artiștii, imitând binefacerea, sunt remunerați într-un fel anume. Asemenea idei sunt greșite. Acțiunile caritabile sunt oportunități care, datorită popularității artiștilor, ajută la însănătoșirea micuților. Mă bucură faptul că avem o organizație care se oferă să ne ghideze în direcția potrivită. Împreună suntem o forță!